LIVRARE ȘI RETUR GRATUIT

IMUNIS DRAGONS 22 OCTOMBRIE 22 FEMEI 22 INVINGATOARE

Cursele cu bărci dragon sau DRAGON BOAT RACE au un bogat fundal de tradiții ceremoniale, ritualistice și religioase antice și, prin urmare, aspectul competitiv modern nu este decât o mică parte a acestei culturi complexe de bărci cu dragon. Utilizarea bărcilor dragon pentru curse este considerat de antropologi ca fiind originară din sudul Chinei centrale cu mai mult de 2500 de ani în urmă, în lacul Dongting și de-a lungul malurilor Chang Jiang (numit acum Yangtze) în timpul aceeași epoci când jocurile Greciei antice erau stabilite in Olimpia. 

   Dragon Boat

O barcă dragon este o canoe uriașă de război realizată în mod tradițional din tec, care are un cap de dragon sculptat în prova și o coadă de dragon sculptată la pupa. Barcile pot avea o lungime de până la 30 de metrii și pot acomoda oriunde de la 20 la 80 de vâslitori, având dimensiuni variabile. Un ritual sacru se ține înainte de cursă atunci când ochii dragonului sunt pictati, despre care se spune că „aduc barca la viață”.

Cursele cu bărci dragon sunt evenimente organizate pe tot mapamondul, adevarate festivaluri si curse in care iti descoperi limitelele doar ca sa le depasesti apoi.

Ce este interesant este faptul ca mai exista o ramura a acestor mari competitii de DRAGON BOAT, o ramura ce este compusa din intrecerile realizate si dedicate supravietuitoarelor cancerului. 

Competitiile de Dragon Boat de acest fel se desfasoara de peste 25 de ani cu echipe participante din 25 de tari de pe toate continentele, in 225 de comunitati, iar anul acesta, Asociatia Imunis a pus pentru prima data si Romania pe harta internationala a competitiilor dedicate supravietuitoarelor cancerului cu una dintre cele mai mari incidente la nivel mondial.

Astazi este vorba despre IMUNIS DRAGONS prima echipa de Dragon Boat din Romania, formata exclusiv din supravietuitoare ale cancerului de san.

IMUNIS Dragons este si prima astfel de echipa acreditata la nivel international de catre International Breast Cancer Paddlers Commission.

Proiectul a fost demarat la inceputul anului 2020 in parteneriat cu Clubul Sportiv Nautic TITANII si se intituleaza Breast Cancer Survivor Dragon Boat în România.

Pacientele inscrise in program sunt antrenate de Marian Baban, fost vice-campion international la caiac canoe si coordonate de Cosmina Grigore primul pacient devenit Patient Coach (Consultant pentru pacienti) din Romania care a lansat caravana Noul Pacient cu Cancer - o serie de seminarii dedicate pacientilor cu cancer, familiilor si prietenilor acestora, precum si celor care vor sa previna aceasta boala. 

 

Dragon boat echipa sport

Antrenamentele sunt special gandite pentru managementul limfedemului, mentinerea tonusului muscular, suportul emotional si incurajarea sperantei de viata, atat de necesare pacientului cu cancer.

Echipamentul IMUNIS Dragons

Echipamentul Imunis Dragons este unul special: Cosmina Grigore si-a dorit ca supravietuitoarele sa aiba un echipament unic, special creat pentru ele. “Am scris istorie anul acesta in Romania, asa ca fetele merita sa aiba un echipament unic, cu o poveste speciala, asa cum sunt si ele”.  Astfel, au ales sa lucreze cu noi, echipa THE WOMEN’S LOCKER

Am aceptat provocarea dezvoltarii de la zero a echipamentului echipei IMUNIS Dragons si de a le fi alaturi in aceasta noua calatorie in calitate de sponsori tehnici, concepand totul la nivel de detaliu.

Elementele grafice regasite pe bluza echipamentului IMUNIS Dragons au fost inspirate chiar din structura microscopica a aripilor de libelula (Dragon Fly in limba engleza), insecta care este in elementul ei deasupra apei fiind foarte agila si rapida. Introducand in design-ul manecilor padelele de vaslit stilizate, cu note asiatice, am reusit sa personificam mainile intregii echipe IMUNIS DRAGONS inspirand puterea si forta de care dispunem in interior, forta care este gata sa erupa in momentul competiilor.

Materialele alese dispun de tehnologiile THE WOMEN’S LOCKER QUICK DRY oferind o uscare rapida a materialului in comparatie cu unul traditional, THE WOMEN’S LOCKER STRETCH si BREATH oferind libertate in miscare si respirabilitate ridicata.

Proiectul Imunis Dragons este inainte de toate, un proiect educational pentru femeile cu cancer mamar din Romania, iar ceea ce a reusit echipa Cosminei  sa realizeze este cu adevarat un succes in lupta cu aceasta boala. Este un model de urmat pentru toate pacientele care doresc sa devina invingatoare, este un proiect care inspira, un proiect care transforma efectele posttraumatice intr-o oportunitate de schimbare!

 We are THE WOMEN'S LOCKER all GIRLS, all WOMEN, all SPORTS


Lasă un comentariu